Är hösten här? Näää… inte än. Och så bilder på Sara, Lisbet, Christine, Sylvia och Amanda

Är hösten här? Näää… inte än. Och så bilder på Sara, Lisbet, Christine, Sylvia och Amanda

Veckan som gått har varit minst sagt kylig, men vi tror på att vi har några fina sommardagar kvar att vänta. Många har under veckan haft sin första arbetsvecka efter semestern och ännu fler börjar nog sitt arbete igen till veckan. Dags att återgå till normala rutiner. Många vill också fixa till håret inför hösten och här följer lite foton på några som varit hos oss för att göra det, både stamkunder och nya kunder. 🙂

14011777_10208311344399930_77412064_n

 

Sara började vi med att färga håret med vår New generationfärg och samtidigt la vi i lite slingor för att lätta upp det lite. Hon har sparat ut längden på håret, så vi klippte igenom det och formade till det. Hon köpte med sig Zenz Deep Wood Shampoo och Conditioner. 

  • Svanen schampo för dagligt bruk med ekologisk kallpressad avokadoolja, aloe vera och en underbar blandning av doftnoter av sandelträ, ceder patchouli och myrra.
  • Stärker hårbotten och håret och lämnar den frisk, vital, glänsande och lätt.
  • Ger styrka och vitalitet för alla typer av hår – naturligt och kemiskt behandlat hår.
  • Lägger sig som en skyddande, osynlig film kring varje hårslinga för att bibehålla intensiteten hos färgat hår.
  • Stimulerar hårsäckarna och stärker hårväxt medan hårbotten rengörs försiktigt.
  • Mycket väl lämpad för stressrelaterade håravfall och tunt hår, samt för känslig hårbotten med mjäll, eksem och klåda.
  • 13941096_10208311343919918_1254154855_n
  • Lisbet började vi med att färga med samma örtfärg vi brukar blanda till åt henne. Hon trivs väldigt bra med den eftersom utväxten inte blir så markant. Efteråt klippte vi och använde Zenz Sweet Organic Gel då vi formade håret och avslutade med Zenz Finishing Spray.
  •  Zenz Organic Sweet Orange 12 Styling Gel är en fuktgivande styling gel med 20% aloe vera, som både skyddar och vårdar håret. Denna gel är perfekt att stil lockar, och kan användas i både långt och kort hår – med medium stadga dig att hantera lockar, utan håret blir stel! De naturliga och ekologiska ingredienser ta hänsyn till din hälsa. Zenz Organic Sweet Orange 12 Styling Gel ökar volymen av platta håret, och med en söt och behaglig doft av apelsinblom är produkten ett rent nöje att använda.
  • Finishing spray,  icke-aerosol lack du är garanterad ett starkt team och en lätt styling. Denna hårspray innehåller inte parfym eller silikon. Denna spray kan användas under installationen och efter. Hairspray ser naturlig och varar hela dagen. Hårspray lugnande, lätt att tvätta ur. Med denna hårspray, kan du enkelt kamma håret efteråt

14011761_10208311344319928_116401707_n

Sylvia ville också fräscha till håret efter vår fantastiska sommar. Vi klippte igenom det och färgade därefter med vår New Generationfärg i en ljust guldbrun färg. Hon behöver inte använda så mycket hårvårdsprodukter och fick med sig Maria Åkerbergs Energy Shampo. 

Hair & Body Shampoo, Energy är ett milt schampo och duschgel. De eteriska oljorna från rosmarin, lavendel, citrongräs och enbär ger dig energi. Ett schampo att vakna med! Kan användas dagligen för att tvätta håret och som en fräsch duschgel. Ordinära tvålar torkar ut hud och hår. De milda rengörande ingredienserna i Hair & Body Shampoo kommer från kokosolja och majs vilka tillåter huden att behålla sin naturliga, skyddande syramantel.

13956947_10208311343519908_660404110_n

Christine har varit hos oss för första gången. Hon vill återgå till en färg som är mer lik hennes egen naturliga. Efter tidigare ljusfärgningar är det ju ganska ljust, så vi börjar med att göra folieslingor i utväxten för att det inte ska skilja sig så mycket från ljushetsgraden hon har just nu. Hon trivs också i längden på håret hon har, så vi toppade igenom ordentligt och formade till det. Hon köpte med sig Maria Åkerbergs Shamoo Nettle,   Hair Conditioner Energy och Hair spray organic

Shampoo Nettle med bland annat Brännässla & Tussilago främjar hårtillväxten på skalpen.  De milda rengörande ingredienserna från majs och kokos torkar inte ut varken hår eller hårbotten. Håret återfår sin naturliga lyster mjukhet och volym. Guarmjölet från Guarplantan gör håret lättkammat.

Hair Condition Energy är ett effektivt balsam som är vårdande. Oljor från Rosmarin, Lavendel, Citrongräs och Enbär ger en frisk doft som gör håret lättkammat

Hair Spray Organic ger ditt hår stadga och glans. Miljövänligt!  Mycket dryg! Ekologisk hårspray med skyddande Aloe Vera och vårdande Jojobaolja, täcker varje hårstrå och ger stadga. Eterisk olja från pomeransträdet verkar balanserande på hårbotten.Hair Spray Organic innehåller inte drivgas, konserveringsmedel, akrylamid, syntetisk parfym, silikon eller mineralolja.

14012208_10208311343479907_298129097_n

Och så har vi Amanda! Dotter till en av frisörerna. Hon flyttar till Umeå för att börja 3 års studier där, så när tillfälle ges får man klippa håret rejält. Mamma frisör är svag för långt hår och klippte inte så mycket på längden som dottern kanske skulle ha velat, men som en kompromiss klippte hon upp det rejält – eftersom utbildningen i Umeå kommer att innebära en hel del träning och därmed dusch och hårtvätt ofta – för att det ska bli mer lättskött. Amanda använder hårvårdsprodukter från Maria Åkerberg, Zenz Organic och Bruns.

14030810_10208311343759914_1538272907_n

Till slut vill vi meddela att vår gamla Braun lagt av – till vår stora glädje (förlåt Braun!), eftersom vi plastsanerar så mycket det är möjligt – och vi välkomnar nya perkulatorbryggaren i rostfritt! Vi hoppas den ska ge oss lika gott kaffe som Braun gav oss. 🙂

Plast är ett material som ofta hittas i köket och som består av olika kemikalier, vissa mer farliga än andra. Plasten läcker dock ut dessa kemikalier ständigt och inte bara när plasten kommer i kontakt med värme, även om det är betydligt mer vid värme. Dessa kemikalier är hormonstörande och också skadliga på andra vis.

Det är inte enbart kemikalierna som är ett problem utan plast går inte att bryta ner, det försvinner inte. Vår natur och våra hav är fyllda med plast av olika sorter som djur får i sig då de tror att det är mat. Detta resulterar i att många djur dör.

Plast kan tänkas vara behändigt och smidigt på många sätt, men rostfritt stål, glas, sten och trä ger en mycket trevligare och lyxigare känsla och är mycket mer hållbart förutom att det är giftfritt. Många plastredskap och framförallt matlådor i plast är inte lätta att få helt  rena,  rekommenderas  då att istället köpa glaslådor från tex. Biltema, de har visserligen plastlock på men dessa är helt utan några farliga kemikalier. Annars går det också utmärkt att ha en matlåda i rostfritt, det finns på tex. Clas Ohlson, många säljs också på Tradera, begagnat och miljövänligt! Ikea har många bra och prisvärda kökstillbehör i glas, rostfritt och trä. Vattenflaskor är också väldigt populärt att ha i plast, jag kan dock rekommendera två märken som säljer giftfria flaskor i rostfritt och dessutom är de väldigt fina. Kika efter  Clean Kanteen och Earth lust.  Försök fasa ut all plast ur hemmet, speciellt från köket till en början. Börja med den plast som kommer i kontakt med värme. En del plaster har en liten trekant med en siffra i, dessa förklarar vilken slags plast föremålet är tillverkat av och hur/om det är giftigt.