ÖRTFÄRGNING

ÖRTFÄRGNING

Vi erbjuder er både örtfärgning och naturlig ljusfärgning  av håret! Vi färgar med finmalda örter och växter som t.ex. azalea, kastanj, rabarber, hibiskus och krapprot. Dem väger vi gramvis och arbetar sedan fram ditt eget unika recept.

En färgning med rena örthårfärger täcker sällan den egna hårfärgen helt, men ger vackra naturliga nyanser med bra hållbarhet. De har förmåga att fästa (i lite olika grad) på mänskligt hår utan onaturliga tillsatser. De verkar genom att det naturliga färgämnet sätter sig som en hinna utanpå hårstrået. De har inte förmåga att riktigt täcka den egna färgen eller göra den särskilt mycket mörkare (och inte alls ljusare). Resultatet av en växtfärgning blir i stort sett alltid en blandning av färgen som växten eller växterna ger och den egna hårfärgen under, med alla dess nyanser och skiftningar. De skillnader i ljushetsgrad som finns, eventuella grå strån etc. kommer delvis att finnas kvar efter färgningen trots att färgtonen har ändrats. Hårets kvalitet och struktur har också betydelse för hur mycket färgen tar.

Örtfärgning - Giftfri Hårvård

Det är det nästan omöjligt att exakt förutse hur en växtfärgning kommer att se ut på ett visst hår. Samma färgblandning kan se ganska olika ut på två människors hår, trots att de kanske har till synes liknande utgångsläge. En del hår kan ha en tendens att bli lite rödare, andra mer gyllene, eller en tendens åt kallare färger.
När man har behov av högre täckförmåga eller lite fylligare färger, t.ex. när man har lite mer grått hår, kan man ibland behöva göra två olika färgningar efter varandra. Då får man lite bättre kontroll över färgtonen man vill uppnå, och det är lättare att få mörkare färger. Så mörkt som svart kan man inte utlova på ljust eller grått utgångsläge, men mörkbrunt kan gå, om man lägger två olika lager växtfärg. Hårbottenmassage rekommenderas starkt, för att skapa bra förutsättningar vid växtfärgning.