Hårfärg

Hårfärg

Vi använder även en hårfärg som är syntetisk och som inte innehåller de här ämnena:

  • Phenylenediamine el P-phenylene (PPD)
  • Toluene-2,5-Diamine el Toluene-2,5-Diamine Sulfate
  • 1-naphtol
  • Aminophenol
  • Resorcinol

Den verkar genom en fysikalisk process snarare än en kemisk. Är du en person som månar om en ekologisk färg så är det nog ovanstående ämnen – som är giftiga, allergiframkallande, hormonstörande och ev cancerframkallande – du inte vill ha i ditt hår.

Hårfärgen vi använder

Fungerar den då som vanlig hårfärg? Täcker den till 100 % på grått hår och kan den mörka ner flera nyanser ända ner till svart? Nej, den fördjupar och förändrar din egen hårfärg och resultatet blir naturligare med en fantastisk glans. Kan man då kalla den ekologisk? Nej, inte på det sätt som ex vis mat. Färgen innehåller inga vegetabiliska ingredienser, alltså inga råvaror från ekologisk produktion. Den är uppenbarligen miljövänligare än de flesta andra hårfärger: den förbättrar frisörernas arbetsmiljö och minimerar riskerna när det gäller kundernas hälsa. För att ta oss själva som exempel, tog det inte lång tid innan vi kände förbättringar i vår egen hälsa. Båda två hade tidigare problem med astma och känner numer inte alls av den, huvudvärken och nästäppan som kom smygande allteftersom dagen gick är närmast obefintlig, problem med eksem är också mycket bättre och förhoppningsvis snart helt borta. I det stora hela är den miljövänligare eftersom den inte innehåller giftiga ingredienser och därmed är en mindre miljöbelastning än merparten hårfärger.

Grönt är skönt! Vi ger ditt hår en behandling med hjälp av moderna high tech hårvårdsprodukter och likaväl med enkla medel från naturen och som använts i tusentals år. Vi följer rekommendationerna från Grön Frisör i Danmark (ett föregångsland inom detta område), produkterna vi har får inte innehålla ämnen som är starkt allergiframkallande, cancerframkallande, hormonstörande, miljöskadliga, giftiga för cellerna i våra kroppar eller som orsakar DNA-förändringar (mutagena).

Vår hälsa – & kundernas